|
Może ktoś miał podobne objawy i może coś zasugerować
|
2021-07-18 20:55:39
|
Może ktoś miał podobne objawy i może coś zasugerowaćWitam. W 2017 r. miałam odwarstwienie siatkówki (wersja mokra) ze względu na moją krótkowzroczność. Odwarstwienie wystąpiło w obu oczach w odstępie kilku miesięcy. Zastrzyki pomogły. Ogólnie nic się złego z oczami nie działo do teraz. Najpierw miałam silny światłowstręt na lewe oko. Taki duży, że oślepiało mnie nawet światło z przedłużacza, po jakimś czasie zauważyłam, że widzę aurę wokół źródeł światła. Objawy przerzuciły się na drugie oko po kilku tygodniach. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że światło słoneczne bardzo mocno mnie oślepia. Nigdy w życiu nie chodziłam w okularach przeciwsłonecznych, a teraz muszę i to nie pomagają. Zauważyłam również, że bez okularów jakby pogorszyła mi się ostrość w sensie gorzej widzę kontury. W okularach ostrość mam bez zmian. Byłam już u 3 okulistów, ale albo są leniwi, albo mają gdzieś dociec przyczyny co mi się stało. Skasowali mnie powyżej w sumie 2000 zł i dalej nie wiem co mi jest. Może ktoś miał podobne objawy i mógłby coś zasugerować. Byłabym wdzięczna.
|
2021-07-18 21:59:59
|
Może ktoś miał podobne objawy i może coś zasugerowaćSame zastrzyki na odwarstwienie? Czy laseroterapia także?
|
2021-07-19 13:58:42
|
Może ktoś miał podobne objawy i może coś zasugerowaćSame zastrzyki, ale kontrolowałam oczy robiłam często OCT i bez zmian.
|
2021-07-20 11:14:55
|
Może ktoś miał podobne objawy i może coś zasugerowaćTo może nie miałaś odwarstwienia? Jesteś pewna?
|
2021-07-21 20:22:41
|
Może ktoś miał podobne objawy i może coś zasugerowaćMiałam odwarstwienie i to bardzo duże, okulistka powiedziała, że to cud, że widzę na to oko.
|
2021-07-22 23:35:28
|
Może ktoś miał podobne objawy i może coś zasugerowaćI obeszlo się bez operacji i laseroterapii? Wiesz co, co nie co., niestety wiem.na ten temat, może skonsultuj to. Jeszcze dla pewności z innym specjalista. Jeśli jest odwarstwienie siatkówki, to albo laser, jeśli jest lokalne odwarstwienie, albo witrektomia, jeśli wieksze Co masz w opisie medycznym?
|
 |
 |