|
Odmowa przyznania zasiłku socjalnego
|
|
2014-07-24 19:12:13
|
Odmowa przyznania zasiłku socjalnegoWitam
Mam na imię Sebastian i mam 20 lat, od urodzenia nie widzę na jedno oko natomiast na drugie widzę bardzo słabo nawet w okularach przez co mam trochę utrudnione życie, najgorzej było w szkole. Odbierając nowe orzeczenie o niepełnosprawności, gdyż stare było już nie ważne złożyłem wniosek o zasiłek socjalny, niestety odmówiono mi go, ponieważ posiadam stopień umiarkowany, a nie gorszy. Jak myślicie czy to sprawiedliwe i czy powinienem próbować za jakiś czas?
|
2014-07-25 21:28:02
|
Odmowa przyznania zasiłku socjalnegoNie wiem jak jest z zasiłkiem socjalnym, ale ze stopniem umiarkowanym przysługuje Ci zasiłek pielęgnacyjny w wysokości 153 zł miesięcznie.
|
|
2014-07-29 17:51:11
|
Re: Odmowa przyznania zasiłku socjalnegoSiwy4don: Witam
Mam na imię Sebastian i mam 20 lat, od urodzenia nie widzę na jedno oko natomiast na drugie widzę bardzo słabo nawet w okularach przez co mam trochę utrudnione życie, najgorzej było w szkole. Odbierając nowe orzeczenie o niepełnosprawności, gdyż stare było już nie ważne złożyłem wniosek o zasiłek socjalny, niestety odmówiono mi go, ponieważ posiadam stopień umiarkowany, a nie gorszy. Jak myślicie czy to sprawiedliwe i czy powinienem próbować za jakiś czas? przy stopniu niepełnosprawności umiarkowanym i jeszcze gdy niepełnosprawność powstała w dzieciństwie należy się tobie zasiłek z MOPS pielęgnacyjny 153 zł i zasiłek dla osoby niepełnosprawnej prowadzącej gospodarstwo samotnie w wyskości coś 380 zł..
|
|
2014-07-29 17:53:23
|
Odmowa przyznania zasiłku socjalnegoDdziadostwo w tej Pl co to jest 153 zł
|
 |
 |