|
czy przysługuje mi ręta
|
|
2014-10-27 18:10:32
|
czy przysługuje mi rętaWitam wszystkich. Mam 22 lata i dwa lata temu miałem obustronne wysiękowe rozwarstwienie siatkówek po czym Odbyłem dwie operacje, miałem wykonaną witrektomie i zostały mi wszczepione sztuczne soczewki. Teraz w sumie widzę tylko na lewe oko bo prawym okiem widzę tylko światło. Mam pytanie, czy przysługuje mi ręta ? Którą grupę niepełnosprawności mógłbym otrzymać ?
Z góry dziękuje za odpowiedź :)
|
2014-10-27 18:49:35
|
czy przysługuje mi rętaTrudno powiedzieć, czy Ci przysługuje, gdyż różne miasta mają różne podejście do sprawy i nie przepisy o tym stanowią tylko ich interpretacja. Musisz spróbować i uzbroić się w cierpliwość. Dużo zależy od tego w jaki sposób lekarz okulista wypełni Ci formularze. Radzę próbować równocześnie w ZUS i zespole ds. orzekania o niepełnosprawności.Oba orzeczenia się przydają. Tym bardziej, że możesz wykorzystać tę samą dokumentację. Pozdrawiam Joanna Bachlej
|
|
2014-10-30 21:07:54
|
czy przysługuje mi rętahej sadze ze w tym przypadku jak najbardziej jest szansa na rente..tylko pytanie:na widzace oko jest wada?jesli tak to jaka? i czy masz przepracowane jakies lata pracy a jesli nie to ile miales lat jak doszlo do odwarstwienia siat. obu oczu?pozdro
|
|
2014-11-09 23:40:50
|
czy przysługuje mi rętaWitaj ja tez jestem po witrektomi i po soczewce ale tylko na lewe oko. mam ten sam ''problem'' czy komus z takim uszczerbkiem nalezy sie reta? pozdrawiam
|
 |
 |