MENU

Forum - Praca fizyczna z jednym widzącym okiem

Praca fizyczna z jednym widzącym okiem

Witam, niedawno przeprowadziłem się do Polski i chciałbym zapytać, czy mając tylko jedno widzące oko, mogę przejść badanie lekarskie potrzebne do podjęcia pracy na produkcji, jako operator maszyn lub w magazynie. Czy ktoś z Was ma doświadczenie z takim badaniem i czy praca na takich stanowiskach jest możliwa z moim stanem zdrowia? Będę wdzięczny za wszelkie porady i informacje.

Hej.

Operator maszyn czyli maszyny w ruchu jednooczni nie mają szans  bo potrzebne widzenie stereoskopowe. Na magazynie wózki widłowe unoszące do 1.6 metra. 

Re: Praca fizyczna z jednym widzącym okiem

Szw:

Hej.

Operator maszyn czyli maszyny w ruchu jednooczni nie mają szans  bo potrzebne widzenie stereoskopowe. Na magazynie wózki widłowe unoszące do 1.6 metra. 

Witam ponownie,

chciałbym doprecyzować swoją sytuację. Z tego co rozumiem, praca operatora maszyn z ruchomymi mechanizmami CNC wymaga widzenia stereoskopowego, więc osoby z jednym okiem nie mają na to szans. Czy jednak mógłbym pracować jako operator wtryskarek na produkcji, gdzie głównie chodzi o zdejmowanie detali z taśmy i ich pakowanie? Czy w takim przypadku mogę przejść badanie lekarskie do takiej pracy?

Również interesuje mnie praca na magazynie, ale bez obsługi wózków widłowych — np. tylko praca ręczna lub ze skanerem do towarów. Czy z jednym widzącym okiem jest to możliwe?

Przeprowadziłem się do miasta, gdzie jest dużo zakładów produkcyjnych i magazynów, i jest wiele ofert pracy na takie stanowiska. Bardzo proszę o informacje, czy w moim przypadku z jednym widzącym okiem tego typu praca jest możliwa.

Dziękuję bardzo za pomoc!

Najprościej iść do tej pracy wziąść skierowanie i robić badania wstępne wtedy wszelkie wątpliwości będą rozwiane bo tak naprawdę nikt nie wie ile jakie czynniki będą w skierowaniu do pracy. Jeszcze jednym przeciwskazaniem dla osób jedboocznych jest praca na wysokości czyli powyżej 3m .