|
Soczewka protetyczna
|
2021-05-13 13:11:01
|
Soczewka protetycznaWitam serdecznie jestem tu nowa. Potrzebuję uzyskać informację na temat tytułowej soczewki. Pochodzę z niewielkiego miasta w którym nikt o czyms takim nie slyszal. Moje oko jest po urazie i całkowicie utracilam w nim wzrok. Gałka jest w zaniku i choć wiele przeszła lekarze uważają ze stan jest w tej chwili jest na tyle dobry że narazie odstepujemy od epiprotezy na poczet kolorowej soczewki. Bardzo chciałabym chociaż trochę wyrównać koloryt. Teczowka w tej chwili w oku chorym jest błękitna, w zdrowym piwna stąd mój wpis. Czy i gdzie mogę dostać soczewke kolorowa ze źrenica. Jak sie to odbywa i jaki jest jej koszt. Z góry bardzo dziekuje za wszelkie informacje. Pozdrawiam.
|
2021-05-16 16:13:53
|
Soczewka protetycznaŚliczna jesteś szkoda, że spotkało cię takie nie szczęście protetyczna soczewka no fajny pomysł. By był, ja bym chciał taką co zakrywala mi by w 1 oku źrenice, żebym widział pojedynczo bo mam problemy z. Podwójnym widzeniem, i nie ma rady na to narazie, w internecie można coś puszczać na ten temat robią protetyczna soczewkę na wymiar pewnie. Gdzieś pewnie w większych miastach Krakow, Warszawa przydało. By się życzę dużo. Zdrowia i pozdrawiam :)
|
2021-05-20 13:07:32
|
Soczewka protetycznaA mogę dopytać co to był za uraz, czy od razu oko zaniewidzilo?
|
2021-05-20 17:31:22
|
Soczewka protetycznaCześć, czy wiecie może czy taka soczewka nadaje się na oko zezujące? Szukam jakiegoś rozwiązania dla mojego trochę mniejszego oka i z zerem od czasu do czasu.
|
2021-05-21 17:57:08
|
Re: Soczewka protetyczna555anecia555: Witam serdecznie jestem tu nowa. Potrzebuję uzyskać informację na temat tytułowej soczewki. Pochodzę z niewielkiego miasta w którym nikt o czyms takim nie slyszal. Moje oko jest po urazie i całkowicie utracilam w nim wzrok. Gałka jest w zaniku i choć wiele przeszła lekarze uważają ze stan jest w tej chwili jest na tyle dobry że narazie odstepujemy od epiprotezy na poczet kolorowej soczewki. Bardzo chciałabym chociaż trochę wyrównać koloryt. Teczowka w tej chwili w oku chorym jest błękitna, w zdrowym piwna stąd mój wpis. Czy i gdzie mogę dostać soczewke kolorowa ze źrenica. Jak sie to odbywa i jaki jest jej koszt. Z góry bardzo dziekuje za wszelkie informacje. Pozdrawiam.
Hej! Ja noszę soczewkę protetyczną od ponad 20 lat z powodu blizny na oku po zakażeniu bakterią pałeczki ropy błękitnej w niemowlęctwie. Zamawiam ją ok. raz na rok, bo się zużywa - koszt to ok. 1200 zł. Mogę polecić gabinet w Warszawie, gdzie zamawiam jeśli jesteś zainteresowana. Soczewka wykonywana jest na specjalne zamówienie - czas oczekiwania to ok. 3 tygodnie.Jakbyś miała więcej pytań, chętnie pomogę. :)
|
2021-07-31 21:35:18
|
Soczewka protetycznaHej mam taki sam problem.
|
2022-01-03 14:56:50
|
Re: Re: Soczewka protetycznaNat: 555anecia555: Witam serdecznie jestem tu nowa. Potrzebuję uzyskać informację na temat tytułowej soczewki. Pochodzę z niewielkiego miasta w którym nikt o czyms takim nie slyszal. Moje oko jest po urazie i całkowicie utracilam w nim wzrok. Gałka jest w zaniku i choć wiele przeszła lekarze uważają ze stan jest w tej chwili jest na tyle dobry że narazie odstepujemy od epiprotezy na poczet kolorowej soczewki. Bardzo chciałabym chociaż trochę wyrównać koloryt. Teczowka w tej chwili w oku chorym jest błękitna, w zdrowym piwna stąd mój wpis. Czy i gdzie mogę dostać soczewke kolorowa ze źrenica. Jak sie to odbywa i jaki jest jej koszt. Z góry bardzo dziekuje za wszelkie informacje. Pozdrawiam.
Hej! Ja noszę soczewkę protetyczną od ponad 20 lat z powodu blizny na oku po zakażeniu bakterią pałeczki ropy błękitnej w niemowlęctwie. Zamawiam ją ok. raz na rok, bo się zużywa - koszt to ok. 1200 zł. Mogę polecić gabinet w Warszawie, gdzie zamawiam jeśli jesteś zainteresowana. Soczewka wykonywana jest na specjalne zamówienie - czas oczekiwania to ok. 3 tygodnie.Jakbyś miała więcej pytań, chętnie pomogę. :)
Hej, mogłabyś podać kontakt do gabinetu w Warszawie w celu wykonania soczewki protetycznej ? :)
|
2022-02-17 14:18:17
|
Soczewka protetycznaCześć. Ja też mam taki problem jak Ty zamawiam soczewkę protetyczną roczną we Wrocławiu,koszt ok.1200 zł.Potrzebujesz jeszcze namiar?
|
2022-02-19 16:36:22
|
Soczewka protetycznaHej, ja właśnie około tygodnia temu zamówiłam w Łodzi za 1800 plus środki do pielęgnacji 200-300 na kilka miesięcy. Chcę przetestować tę soczewkę. U mnie jeszcze jest spory zez pojawiający się co kilka dni. Jak będę pamiętać to wrzucę zdjęcie przed i po.
|
2022-03-17 03:13:32
|
Re: Re: Soczewka protetycznaNat: 555anecia555: Witam serdecznie jestem tu nowa. Potrzebuję uzyskać informację na temat tytułowej soczewki. Pochodzę z niewielkiego miasta w którym nikt o czyms takim nie slyszal. Moje oko jest po urazie i całkowicie utracilam w nim wzrok. Gałka jest w zaniku i choć wiele przeszła lekarze uważają ze stan jest w tej chwili jest na tyle dobry że narazie odstepujemy od epiprotezy na poczet kolorowej soczewki. Bardzo chciałabym chociaż trochę wyrównać koloryt. Teczowka w tej chwili w oku chorym jest błękitna, w zdrowym piwna stąd mój wpis. Czy i gdzie mogę dostać soczewke kolorowa ze źrenica. Jak sie to odbywa i jaki jest jej koszt. Z góry bardzo dziekuje za wszelkie informacje. Pozdrawiam.
Poprosze tez kontakt do tego gabinetu. Dziekuje z góry
|
2022-03-30 16:36:38
|
Re: Soczewka protetycznaLuska123: A mogę dopytać co to był za uraz, czy od razu oko zaniewidzilo? Od razu zniewidzialo, podczas wypadku szkło wbilo się przez powieke w oko calkowicie i nie odwracalnie mnie oslepiajac...niestety...
|
2022-03-30 16:38:47
|
Dzięki śliczne☺ póki co uzywam soczewek kolorowych "zwyklych", nie protetycznych ale w razie potrzeby będę się odzywać. Pozdrawiam ☺
|
2022-03-30 16:39:34
|
Re: Soczewka protetycznaDzaworitka: Hej, ja właśnie około tygodnia temu zamówiłam w Łodzi za 1800 plus środki do pielęgnacji 200-300 na kilka miesięcy. Chcę przetestować tę soczewkę. U mnie jeszcze jest spory zez pojawiający się co kilka dni. Jak będę pamiętać to wrzucę zdjęcie przed i po.
poproszę, będę wdzięczna. 😊
|
2022-05-03 20:28:47
|
Soczewka protetyczna Wiem, że światło jest różne i generalnie takie sobie. Może zrobię jeszcze zdjęcia innego dnia, bo te nie oddają do końca jak wygląda chore oko. Soczewka trochę poprawia estetykę.
|
2023-02-11 00:52:22
|
Re: Soczewka protetycznat0mek: Cześć. Ja też mam taki problem jak Ty zamawiam soczewkę protetyczną roczną we Wrocławiu,koszt ok.1200 zł.Potrzebujesz jeszcze namiar?
Chętnie przygarnę namiar!
|
2023-02-12 16:50:53
|
Soczewka protetycznaA czy miał ktoś styczność z soczewkami malowanymi na zamówienie? Nie chodzi mi o odwzorowanie koloru oka. Mam białe oko od 20 lat i jest mi to obojętne, jaki kolor będzie miała moja soczewka, może mieć nawet czarny. Ale na tych malowanych, tęczówkę i źrenicę można przesunąć w bok, tak by zniwelować zeza. PS. Mimo wszystko poproszę dobre duszyczki o namiar na wrocław, gdzie wykonam wyżej wspomnianą soczewkę, najlepiej na priv na fb: https://www.facebook.com/krzysztof.szewczyk
|
2023-02-13 13:01:49
|
Soczewka protetycznaTeż byłabym zainteresowana jeśli coś takiego w ogóle się wykonuje. Moja była odwzorowana, ale teraz żałuję, że nie zaczęłam od takiej zwykłej tylko ze źrenicą, bo pojawia się zapalenie spojówki i i tak nie używam tej na którą wydałam łącznie ze środkami ponad 2tys. Także jeśli ktoś w ogóle myśli o soczewce to polecam ponosić przez 2-3 miesiące tańszy zamiennik.
|
2023-05-09 14:48:33
|
Re: Soczewka protetycznat0mek: Cześć. Ja też mam taki problem jak Ty zamawiam soczewkę protetyczną roczną we Wrocławiu,koszt ok.1200 zł.Potrzebujesz jeszcze namiar?
Cześć, proszę o namiar we Wrocławiu. dzięki
|
2024-10-22 09:49:31
|
Soczewka protetycznaDrodzy Państwo, czy ktoś na dzień dzisiejszy korzysta z soczewki ze źrenicą? Czy może polecić kogoś, u kogo aktualnie mogę ją zamówić? Najlepiej centrum kraju.
|
2024-11-22 10:56:25
|
Soczewka protetycznaCześć, Wczoraj otrzymałam ostateczną soczewkę, przypomina epiproteze na własne oko, choć jest dużo cieńsza. W Polsce słyszałam, że moje oko jest za duże na taką epiprotezę i znalazłam pomoc w Belgii. Jest to rodzaj sclera lense (na całe oko), z namalowaną tęczówką i źrenicą. Ruchomość trochę mniejsza, ale zadowalająca. Moje oko zmienia położenie, każdego dnia może być inne. Wybrałam zdjęcie z zeze w skrajnym położeniu. https://www.belgiumocularists.be/en/near-you/ Koszt 2500 euro, czas użytkowania do 5 lat, profesjonalna i życzliwa obsługa (byłam w Brukseli). Jeśli ktoś się zdecyduje to będę wdzięczna za informację, że to z polecenia Patrycji z Polski. Nie mam żadnych profitów z tego tytułu, ale chciałabym, żeby pan Mathijas wiedział jak bardzo doceniam jego pracę. :) Soczewkę mam od wczoraj, więc zdjęcia tak na szybko.
|
2024-12-04 07:19:23
|
Re: Soczewka protetycznaDzaworitka: Cześć, Wczoraj otrzymałam ostateczną soczewkę, przypomina epiproteze na własne oko, choć jest dużo cieńsza. W Polsce słyszałam, że moje oko jest za duże na taką epiprotezę i znalazłam pomoc w Belgii. Jest to rodzaj sclera lense (na całe oko), z namalowaną tęczówką i źrenicą. Ruchomość trochę mniejsza, ale zadowalająca. Moje oko zmienia położenie, każdego dnia może być inne. Wybrałam zdjęcie z zeze w skrajnym położeniu. https://www.belgiumocularists.be/en/near-you/ Koszt 2500 euro, czas użytkowania do 5 lat, profesjonalna i życzliwa obsługa (byłam w Brukseli). Jeśli ktoś się zdecyduje to będę wdzięczna za informację, że to z polecenia Patrycji z Polski. Nie mam żadnych profitów z tego tytułu, ale chciałabym, żeby pan Mathijas wiedział jak bardzo doceniam jego pracę. :) Soczewkę mam od wczoraj, więc zdjęcia tak na szybko.
A ile kosztuje konsultacja u pana Mathijasa. U mnie jest problem z płaską rogówką i można wyłuszczyć gałkę oczną albo jak proponuje Pan doktor w Chorzowie endoprotezę oka na którą mogłabym zakładać soczewkę protetyczną ( soczewka na 2 lata).
|
2025-01-11 00:03:03
|
Soczewka protetycznaWitam serdecznie. Również jestem nowy na tym forum. Chciałbym się dowiedzieć czy na moje prawe oko konieczna będzie EPI proteza czy jest możliwość zastosowania jakieś soczewki protetycznej. Przesyłam zdjęcie
|
|
|