2023-05-21 14:22:51
|
Szklana epiproteza Hamburg - polecamKochana społeczności, dzielę się moją przygodą z nową, pierwszy raz szklaną epi z pracowni z Hamburga. Wkrótce dodam na listę pracowni. Moja wysłużona już epi od p Walendy nie dawała już rady, powieka mi siadła totalnie, za długo zwlekałam z wymianą - w Pl nie mogłam się zdecydować, warszawska działająca pracownia mnie zniechęciła po kilku próbach umówienia się. W moim odczuciu, jeśli byłam dotąd pacjentką pana Walendy to mam szukać pomocy w innym miejscu .. w dużym skrócie niefajnie się odbiłam od ściany. Do brzegu, powieka mi opadała już mocno , do tego litry wydzieliny -ciągle jej wycieranie itd. Znacznie obniżył się mój komfort funkcjonowania. Trafiłam przypadkiem na adres pracowni w Hamburgu, choć byłam gotowa jechać do Wiednia( mimo, że we Wiedniu taniej to do Hamburga mam bliżej z północy Polski oraz mam tam siostrę zatem no..). Wystarczył jeden telefon, termin wyznaczony za dwa tyg. Cena? Przez telefon powiedziano 500-700€. Na miejscu okazało się, że 550€. Niecała godziny pracy i wyszłam z pięknie dobraną epi. Cały proces odbył się przy mnie , fascynujące jaka to sztuka pracować ze szkłem. Co najważniejsze , powieka się podniosła - jest dużo lepiej (czekam jeszcze na blefaroplastykę w czerwcu i będzie jeszcze lepiej ponieważ moje powieki to dwa leganckie zwisy😅) a wydzieliny nie mam nagle prawie wcale !! Pan Uwe, który się mną zajmował to super miły gość. Delikatny, konkretny - bardzo szybko dobrał właściwą wielkość , z kolorem kilka minut zajęło bo mam kolor oczu taki niezdecydowany 😄ale jest uważam dobrze. Dobrze ? Zajebiście, porównując przed i po. Zdjęcia wrzucę wkrótce. Reasumując znowu chce mi się żyć. Przez 7 lat używałam akrylowych epi i wiem, że jednak dla mnie szkło jest zdecydowanie lepszym materiałem . Nie wiem czy uczuliłam się na akryl czy takie ilości wydzieliny były spowodowane tym, że ta epi już dojechana taka była - jedno jest pewne teraz jest lepiej. A i ruchomość mi wróciła 😍 Szczerze polecam tą pracownię, osoby z niemieckim ubezpieczeniem mogą sobie co rok wymieniać epi z dopłatą 10€.. może ktoś skorzysta. Na pytania odpowiem zainteresowanym. Buźka 🍀
|