MENU

Forum - Epiproteza adaptacyjna - Kraków

Epiproteza adaptacyjna - Kraków

Jestem nowym nabywcą epiprotezy ' adaptacyjnej ' i mam kilka pytań z nią związanych, ponieważ nigdy nie miałem z tym styczności ;)
1. Jest może ktoś z Wrocławia co nosi epiproteze?2. Został mi przepisany żel corneregel i niby mam go stosować przed założeniem i po ściągnięciu, ewentualnie w trakcie. Czy stosuje się taki żel przez cały okres noszenia epi, czy tylko w trakcie adaptacji?3. Czy ma ktoś jakieś filmiki instruktażowe jak to zakładać?😅 Sam nie potrafię i dziewczyna mi zakłada 😀4. Znacie jakiegoś dobrego okulistę(?) we Wrocławiu co ewentualnie by przeszkolił w zakładaniu itp?5. Długo się oko adaptuje do tej epi? Co prawda noszę dopiero tydzień i dobrnalem do 30min, ale ciekawi mnie jak to wygląda np nosząc na dworze w słońcu, kurzu itp, bo mnie nawet w domu drażni póki co 😀
Epi ogarniam w Krakowie w vision Perfekt ;)

Cześć, powiedz, jakie masz wrażenia, jeśli chodzi o epiprotezę z Krakowa? 

Jadę w listopadzie, wcześniej 3 epiprotezy robiłam w Katowicach/Chorzowie.  

Póki co jestem w trakcie testowania, co dzień po 5min więcej. Raz lepiej mi się nosi raz gorzej, póki co doszedłem do lekko ponad 1h. Nie mam porównania z innymi miejscówkami, więc nie mam zbytnio jak ocenić, na pewno warto chociażby spróbować ta adaptacyjna, bo ta ostateczna jest robiona później.

A zakładasz sam? 

Jadę do Krakowa po epiprotezę - wcześniejsze 3 robiłam w Chorzowie/Katowicach, więc z tego, co się dowiedziałam, zrobią mi ostateczną, nie adaptacyjną 

A no to spoko, może dlatego że pierwsza moja epi to dali adaptacyjna. I tak nauczyłem się w końcu sam zakładać ;)