Forum -
![]() |
Znaleziono 414 postów dla frazy "jaworski" |
|---|---|
|
2012-08-15 20:43:19
|
witam znowu z LONDYNUCzesc Marzenka, ja tez mieszkam w Londynie, juz od 2 lat. Dobra rada - udaj sie do lekarza rodzinnego i pros o skierowanie do szpitala Moorfields, tam sie dobrze znaja na implantach. Jako, ze leciala krew itd, powinni przyjac Cie w trybie natychmiastowym, jaja sobie tamci lekarze robili, czy co? Moglo to byc tylko pekniecie jakiegos naczynia krwionosnego, oby! Jesli faktycznie cos sie dzieje z implantem, to lec do Moorfields bez zastanawiania sie. Polecam dr Jimmiego Udina. Operowal mnie po tym wydalonym implancie od dr Jaworskiego no i odpukac, od maja zeszlego roku wszystko jest ok! Gdybys chciala, zadzwon do mnie : 07986534816, zawsze to razniej. Pozdrawiam
|
|
2012-08-13 10:34:34
|
PIELĘGNIACJA OCZKA PRZY EPIPROTEZIEZ tego co pamietam, zostawianie oka na noc bez epi ponoc powoduje obkurczanie sie powiek i oczodolu, wiec nie wiem, czy powinno sie to robic. Jak epi ociera, powinno sie ja wymienic - szczegolnie jesli ma sie implant - latwo o infekcje czy stan zapalny. Ja wierze, ze im mniej sie stosuje ( masci, zele, krople) tym lepiej dla naturalnej wydzieliny oka. Ja czuje suchosc tylko jak jestem naprawde zmeczona, od momentu kiedy mi sie wygoilo po operacji mam dobre nawilzenie i rzadko mi cos ociera, zasycha itd. A przedtem zarowno z proteza bez implantu, jak i z implantem od dr Jaworskiego mialam non stop problemy z zasychaniem, wydzielina itd.
|
|
2012-08-07 18:47:03
|
wszczepienie epiprotezyMoglas taki sam zabieg zrobic za darmo. Brak opieki dr Jaworskiego to nic nowego. Jestes jeszcze krotko po operacji , ale mam nadzieje, ze choc Tobie sie poszczesci. Roznice mozna zauwazyc od razu, to prawda, szczegolnie, jesli nosilo sie normalna epiproteze, jednak na efekty poczekalabym do nastepnego roku, wtedy tez mozesz powiedziec, ze wszystko jest ok, oczodol sie obkurczyl i osiadl i nie ma zadnych niespodzianek. Stanem zapalnym zdziwiona nie jestem, warunki dla mnie byly troche skandaliczne w gabinecie, oraz w klinice dr Jaworskiego- a to wszystko za ciezkie pieniadze.
|
| 2012-08-07 13:31:41 | wszczepienie epiprotezyWitajcie ponownie Cały czas od ostatniego i jedynego wpisu czytałam to forum...i dzięki temu podjęłam słuszną na sto procent decyzje.... ponad 40 lat temu(gdy byłam malutka) miałam usuniętą gałkę oczną.W czerwcu 2012 u doktora Jaworskiego wszczepiono mi implant a ok.2 tyg. temu założyłam w Krakowie epiprotezę modelującą...teraz mogę już czekać spokojnie na epi ostateczną(grudzień Katowice).Bałam się czy po tak długim czasie uda się operacja, będzie to jakoś wyglądało.Na szczęście mimo początkowych komplikacji-stan zapalny, miesiąc anybiotyk, brak opieki dr Jaworskiego, brak informacji co dalej-dr.Jaworski-urlop. CHYBA JEST DOBRZE-UDAŁO SIĘ.Przedtem nosiłam zwykłą akrylową protezę, oczodół był zapadnięty-wyglądało to bardzo niedobrze. Teraz pomimo, że jest to tylko epi modelująca wszyscy moi bliscy zauważyli kolosalną różnicę-oczko jest ładne, podobne do drugiego, epi porusza się. pozdrawiam
|
| 2012-06-17 23:22:39 | Witam WASOd kwietnia to juz sporo czasu. Dzieci, z którymi miałam kontakt po Amelki pierwszej operacji i rozpoczeciu rehabilitacji (soczewka twarda gazoprzepuszczalna) mniej wiecej po tygodniu zaklejania zdrowego oka zaczynały widziec tym operowanym (niektóre po zaćmie, niektóre po zaćmie z PHPV) i w wiekszości przypadków szło ku lepszemu. Amelka nigdy nie widziała dobrze tym oczkiem, ale po pierwszej operacji (2 m-ce miała) specjaliści (w Laskach i w Tęczy) twierdzili, ze poczucie światła ma i widzi kontury. Ostatnią (4-tą) operacje miała jak miała 2 lata. Nie zaklejaliśmy jej jednak zdrowego oka tak jak u wiekszości dzieci na wiekszośc dnia lecz na góra 2h - dr Jaworski i Dr Hautz byli co do tego zgodni, również prof. Clemens - takze wszyscy ww uwazali przypadek za bardzo trudny. Operowaliśmy Amelę w Greifswald w Niemczech u prof Clemensa. Pierwsza operacja trwała 4 godziny bo sytuacja wewnatrz po otwarciu oka okazała sie bardzo skomplikowana - oprócz standardowego usuniecia soczewki m.in. odwarstwienie siatkówki. Czyli PHPV nie było jedynie w przedniej częsci oka lecz głownie w tylnej - a to dużo gorzej rokuje. Kolejne operacje to była walka z przyklejaniem siatkówki i usuwaniem kolejnych zrostów PHPV. Siatkówka była za każdym razem przyciskana olejem silikonowym. Niestety po czwartej najprawdopodobniej olej przedostał sie do przedniej czesci oka i zniszcona została rogówka. Od tamtej pory oko jest nie używane więc i nie rośnie, wyglada też nie ciekawie (bielmo). Tyle w skrócie. Pozdrawiam serdecznie
|
| 2012-06-17 22:57:50 | Dopasowianie epiprotezy dzieckuDziekuję wszystkim za odpowiedż. Poczytałam troche więcej wpisów na tym forum, poogladałam zdjęć i utwierdziłam sie w tym co pisałam. Na 100% była za duża epiproteza, którą Amelka miała w czwartek na oku. My z mężem mówilismy że chcielibysmy osiagnąć oczywiście efekt aby obie gałki wygladały na tak samo duże ale nie za wszelka cenę... i stopniowo. Gotowi jestesmy wymieniać na trochę wieksze i wieksze aby ten oczodół rozciagnąć jeśli trzeba. Zdecydujemy sie chyba na wyjazd do Katowic lub Krakowa. Z tego co wyczytałam na forum to w obu tych miejscach mozna zrobic epiprotezę szklaną. Zastanawiam sie czy w Katowicach to mowa o protetyku z Niemien, który przyjeżdża do doktora Jaworskiego czy też o innym miejscu. . . bo u tegoż, o którym pisze bylismy jak Amelka miała około 3 lat , nie chciała niestety wspólpracować wcale (pierwsze - wiek, drugie - wtedy miała trudny okres bo 3 operacje w odstepach co pól roku, zakładanie soczewki twardej itd.) wrażenie bardzo pozytywne - mieliśmy wrócić tam za jakiś czas ... teraz okulistka, która bada dzieci w przedszolu (dla dzieci słabowidzących) poleciała nam pracownie w Warszawie ... pierwsza myśl "fajnie, na miejscu" ... ale chyba nie tędy droga. Zapewne będę Was pytac jeszcze o wiele rzeczy... Boże dzieki Ci za internet - wspólczuję ludziom którzy musieli zmagac sie z takimi problemami (i innymi zdrowotnymi) jakieś 40 lat temu i wczesniej i musieli opierac sie jedynie na tym co poradzi im lekarz, do którego chodzą , ewentualnie inny pacjent spotakny w poczekalni ...
|
| 2012-02-24 20:23:25 | kontaktDzięki Aldona:) trochę mnie przeraża, że to u Jaworskiego, ale spróbujemy:)
» przejdź do wątku
|
|
2012-02-24 00:18:03
|
kontaktwitam Was serdecznie Numer do Katowic wzięłam z jednoocznych. Roza ma protezy, gdyż nie ma wszczepionych implantów. Koszt jednej protezy to 1400zł minus 600 refundacji co daje 800zł.Pewnie epi nie różni się zbyt ceną.Plus minus 100zł,ale warto zadzwonić i się dokładnie dowiedzieć. Co do terminu nie czekałam długo.Dzwoniłam w grudniu i termin miałam na 11 lutego(sobota). Bez problemu wymieniono Rozalce dwie protezy.(fakt koszt 1600 za dwie- jest spory,ale wart takiej solidnej pracy). Czas oczekiwania w poczekalni niecała godzinka:) U Rozi widać różnicę na pierwszy rzut oka, nikt nie narzucał jaki ma mieć kolor, zrobiono taki jak chciałam:) . Proteza troszkę się podnosi ale to wina usuniętego mięśnia a nie oprotezowania.W ogóle dowiedziałam się ,że Rozia miała za duże protezki, co było szokiem, bo w końcu w Krakowie mówiono,że są idealne co do wielkości oczodołu. Cóż ,wiem teraz ,że mam możliwość wyboru i nie jestem skazana na jedną pracownie. Pozdrawiam serdecznie. Kontakt i lokalizacja
GABINET OKULISTYCZNY - CENTRUM SOCZEWEK KONTAKTOWYCH
ul. Żwirki i Wigury 4, Katowice 40 - 640 rejestracja: tel. (032) 781 66 66 tel. kom. 0601 412 942 e-mail: jaworski@okulista.pl
|
|
2012-02-06 21:37:31
|
wszczepienie epiprotezyEpiprotezy sie nie wszczepia, epiproteze nosi sie na implancie, ktory jest wszczepiony do oczodolu. Implant wyglada jak kulka ping-pongowa, zabieg jest przeprowadzony w narkozie. W kilka tygodni po wygojeniu sie oczodolu mozesz udac sie do pracowni protetycznej i wykonac epiproteze, ktora imituje prawdziwe oko. Nie napisalas, czy masz juz usuniete oko, czy bedziesz je dopiero usuwac. Jesli masz swoje oko, polecam wybranie sie do szpitala okulistycznego w Lublinie, tam robia te zabiegi na NFZ i nic nie placisz. Ja dr Jaworskiego osobiscie nie polecam, kilka osob, w tym ja sama mielismy po operacjach przeprowadzonych przez niego sporo problemow i zadnej pomocy z jego strony, a jak zaczely sie klopoty, to jego zachowanie tez sie diametralnie zmienilo. No i jest bardzo drogi. To moja osobista opinia i moze ktos ma inna. Pozdrawiam
|
|
2012-02-06 21:21:56
|
Komplikacje i trudności po zabieguVivian, nie chce ani straszyc, ani panikowac, ale gdyby mi sie to przydarzylo, ja bym jechala prosto do lekarza. U mnie wydalenie implantu zaczelo sie od zwiekszonej ilosci wydzieliny - i od malenkiego pryszczyka, ktory w zasadzie byl tam od momentu, kiedy dr Jaworski szyl mi dziurke na sluzowce pokrywajacej implant. Potem ta wydzielina zrobila sie krwawa, wiec ja na Twoim miejscu dmuchalabym na zimne. Ja wiem, ze latwo mi powiedziec, bo ja mam protetyka i lekarzy zaledwie godzinke jazdy miejskim autobusem, a Lublin daleko, ale naprawde z tym nie ma zartow, to delikatna materia, a jak jest krew, tzn ze tkanka jest gdzies przerwana, a to znaczy, ze zwiekszone jest ryzyko zakazenia jakimis bakteriami itd. Naprawde zycze Ci aby byl to tylko falszywy alarm. I przepraszam, jesli Cie nastraszylam, ale moje zdanie jest jakie jest. Napisz jak juz sie czegos dowiesz, prosze. Pozdrawiam cieplo
|
| 2012-02-05 21:10:31 | wszczepienie epiprotezyWITAM JESTEM OSOBĄ JEDNOOCZNĄ OD PRAWIE 30 LAT-CHCIAŁABYM WSZCZEPIĆ EPIPROTEZĘ U DR JAWORSKIEGO-PROSZĘ O PORADĘ
|
| 2011-12-21 11:11:58 | Komplikacje i trudności po zabieguDr Haszcz wykonywal u mnie jako pierwszej pacjentce wtorna implantacje tzn usuwal implant ktory byl wszczepiany(zle)u DR Jaworskiego,uprzedzil mnie ze jeszcze tego nie robil,ale na moje szczescie udalo sie.Nie wiem czy jest tak do konca jak napisala Kornelia ze On zrobi kazdemu na NFZ bo NFZ nie za bardzo chce pokrywac takiego typu zabiegi,bo sa drogie.Moge byc w bledzie,dlatego najlepiej byloby gdybys osobiscie z Nim porozmawial Najpierw przy pierwszym zabiegu probowal przemiscic ten implant bo byl krzywo,ale nie dalo sie bo implant byl poprostu za duzy,wiec zdecydowalam sie zeby mi Go usunal no i jakos tak wyszlo ze zaproponowal ze wszczepi mi mniejszy.Potem po zabiegu powiedzial ze ten implant ktory mialam to tylko kwestia czasu a by mi wylazl sa,zle byly podszyte miesnie i byl odwrocony,ze byl to zabieg skomplikowany bo zle wszystko tam poprzyrastalo,no ale wykonalny .Jestem zadowolona z jego podejscia do mojej osoby i do tego co mnie spotkalo,pewnie w innych okolicznosciach nie podjalby sie .Urzekla Go moja historia :-P Po roku wykonywal u mnie zabieg podciagniecia powieki bo tamten implant na nia nachodzil i Dr J ktoregos razu bawil sie w nacinanie mi powieki,jak juz pisalam bez mojej zgody i wiedzy,poprostu uspil mnie i sam sobie zadecydowal a przed zabiegiem byla mowa o czyms innym.Powieka byla rozciagnieta i opadala(dolna). Nie chce Ci odradzac ale takze nie chce Ci implantacji polecac,jesli o mnie chodzi ,to jest moje zdanie nie kazdy musi sie z nim zgadzac,ale wedlug mnie efektu wizualnego implantacja nie poprawisz(wtorna) implant nie cofnie zmian ktore juz zaszly,moze tylko minimalizowac dalsze.Ja przeszlam 6 operacji pod narkoza w krotkim czasie no i jeden zabieg w znieczuleniu miejscowym i naprawde wierz mi bardzo bolesnych,nie zyczylabym tego nikomu.Chcialam sobie polepszyc wyglad a spotkalo mnie to co mnie spotkalo,trudno nie moglam tego przewidziec.Gdybym dzis miala podejmowac decyzje o implantacji wiedzac na ten temat tyle co teraz,nie ryzykowalabym.Ludzie po pierwotych maja komplikacje co by sie wydawalo ze to niemozliwe a jednak (bo znam jeden przypadek osoba ta jest juz b.dlugo po usunieciu oka i wszczepieniu implantu a nadal walczy aby bylo dobrze) a wtorne sa moim zdaniem bardziej skomplikowane.Zycze Ci abys podjal rozsadna decyzje,przemyslal wszystkie za i przeciw.Ktos moze napisac mam super a do konca tak nie jest,nie daj sie wprowadzac w blad,bo super to nigdy nie bedzie Powodzenia
|
|
2011-11-22 22:17:29
|
enukleacja z wszczepieniem implantu-moja historiaVivian, moim zdaniem jak na modelujaca epi, to i tak jest dobrze. Widzialas moje zdjecie z sama proteza bez implantu, a potem z modelka, nastepnie niby z ta ostateczna, ktora i tak zostala wymieniona na te obecna. U mnie to szlo etapami. Nie wiem czy czytalas, ale gdzies tam na poczatkach naszego forum pisalam, jak Pan Wieremczuk rozciagal mi oczodol powiekszajac mi proteze. Bo u mnie zostalo oko usuniete w 2001 i zostawili mnie bez niczego w oczodole na 6 tygodni. Potem w szpitalu, w ktorym lezalam po przeszczepie skory z uda na reke dali mi malutka dziecieca protezke, bo tylko taka mogla sie zmiescic do skurczonego juz oczodolu. A i tak bolalo, jakby mi rozrywali powieki. DO Pana Andrzeja trafilam z ta dziecieca proteza i nie pamietam dokladnie jak dlugo do niego jezdzilam, ale ponad rok na pewno. Za kazdym razem powiekszalismy proteze, w odstepach 2-3 miesiecy, na poczatku bylo to czesciej. Tylko dzieki Panu Wieremczukowi moglam zawdzieczac wielkosc mojego oczodolu. Wierze, ze i w efekcie moglam miec wszczepiony wiekszy implant. Ten implant, ktory teraz mam, mam dokladnie tego samego rozmiaru, jaki wstawil mi dr Jaworski, ale implant wszyty jest glebiej i wyzej. Wierze w rozciagliwosc naszych tkanek, pewnie u niektorych mniej, u drugich wiecej - ale z czasem pewnie da sie rozciagnac . Fikol, ja uwazalabym z masowaniem dolnej powieki, ona jest przeciez nizej i tak? czy sie myle. Od masowania ona raczej do gory nie pojdzie, tylko sie moze rozciagnac. To tylko moje zdanie, nie ufam wszystkim lekarzom i wierze, ze sie moga mylic tez. Dlatego zanim zaczniesz to robic, radzilabym sie skonsultowac z kims jeszcze.
|
|
2011-11-15 20:59:12
|
Katowice czy Lublin ?Ten link, ktory podalas dotyczy protez i epiprotez, a nie implantow. Operacje implantacji pierwotnej sa refundowane w zasadzie w wiekszosci szpitali. Nie wiem jak traktowac tylko w tym przypadku osobe Ci bliska, bo termin : implantacja pierwotna dotyczy osoby, ktora ma oko usuwane i od razu wszczepiany implant. Wtorna jest wtedy, gdy dana osoba egzystuje juz jakis czas bez oka. W Lublinie masz obie operacje za darmo. U Jaworskiego za wtorna sie placi, nie wiem jak z pierwotna teraz.
|
|
2011-11-15 20:57:11
|
Katowice czy Lublin ?W Optomedzie zdaje sie tylko dr Jaworski wykonuje wszczepienia implantow. Ja go nie polecam i nie dlatego, ze musialam usunac implant, ale dlatego ze potraktowal mnie jak intruza, kiedy wszystko zaczelo sie sypac. Moja historie masz w watku : Komplikacje i trudnosci po zabiegu ( ostatnie strony tam sa zdjecia). O ile wiem nie bylam jedyna potraktowana w ten sposob. Bylam w Lublinie i mialam miec tam zrobiony zabieg. Zrezygnowalam z powodu wyjazdu do Anglii. Szczerze polecam dr Haszcza, bo nie slyszalam jeszcze o nim zlego slowa. Poza tym szpital to szpital, a prywatna klinika dr Jaworskiego pozostawia sporo do zyczenia Pozdrawiam serdecznie
|
|
2011-11-15 20:50:43
|
Katowice czy Lublin ?Dzięki serdeczne za opinię. Dzisiaj na stronie internetowej Kliniki OPTOMED, w kórej przyjmuje również Dr Jaworski wyczytałam, ze od 2011 również tam są takie operacje refundowane http://okulista.pl/news-protezy-epiprotezy-16.html
Czekam na więcej opini, póki co dokopałam się w necie do informacji zarówno niezwykle pochlebnych ale również mniej pozytywnych na temat tych specjalistów, wiadomo, ze każdy moze mieć własne zdanie a lekarz to tylko człowiek, zawsze może popełnić błąd....dlatego piszcie, piszcie Moi Drodzy, bo chcę podjąć dobrą decyzję. Dzięki wielkie z całego serca !
|
| 2011-11-15 18:41:55 | Katowice czy Lublin ?Zdecydowanie dr Haszcz :) ma na tym forum mały "fanklub" więc to chyba o czymś świadczy :) Większość jego pacjentów jest bardzo zadowolona, po za tym jest uważany za swego rodzaju specjalistę w kwestii implanatcji (mnie operował, jak na razie żadnych powikłań, a został mi polecony przez innego okulistę, któy nie chciał podjąć się zabiegu). Pnadto dr Haszcz=NFZ a dr Jaworski to niestety koszty własne... Jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi :)
|
|
2011-11-15 15:43:50
|
Katowice czy Lublin ?Dr Dariusz Haszcz czy Dr Piotr Jaworski? Moi Drodzy, proszę o Waszą pomoc i wskazówki. Bliska mi osoba straciła oko, chciałabym aby trafiła naprawdę w dobre ręce juz od poczatklu leczenia. Pierwsze kroki z ratowaniem oka były podjęte w innym miejscu, ale to ze względu na czas, ponieważ utrata oka była na sutek tragicznegio wypadku. Teraz jest jeden dzień po operacji usunięcia gałki ocznej. Gdzie skierowac kroki w celu wykonania wszczepienia implantu oka? Dr Haszcz czy Dr Jaworski? Jakie macie sugestie? Lublin, czy Katowice? Dodam tylko, że ta strona jest fantas=tyczna, ponieważ bardzo mnei podnieśliście na duchu, to co tutaj przeczytałam jest naprawdę budujące ! Zdięki ogromne, że jesteście.
|
|
2011-11-14 08:02:02
|
Pozdrowka z LondynuWitam No wiec zrobie male uaktualnienie, jako, ze nie mialam czasu napisac nic wiecej wczesniej. Mam zupelnie nowa proteze, po porownaniu do tej, ktora byla zrobiona dla mnie w lipcu moge stwierdzic, ze jest tak o 30 % wieksza. Jest tez grubsza i w koncu ma taki ksztalt, ze oko jest w miare duze, i nie mam problemow z wlozeniem jej nawet bez lusterka. Ta stara byla klopotliwa do wkladania. Kolor mam troche za jasny, ale nie za bardzo sie tym przejmuje - musze sie troche nacieszyc dobrym okiem, zanim znow oddam ja do przerobki z powodu koloru, a nie robia tego tutaj jednego dnia. bedzie to wygladalo tak, ze zapisze sie na wizyte, bede musiala epi tam zostawic i wrocic za jakis czas. Troche to bez sensu, ale nic na system nie poradze. Nauczylam sie, ze warto schowac skrupuly do kieszeni, tym razem naciskalam tak dlugo, az doktor poprawil co mi sie nie podobalo. Oczodol nadal leci mi troche w dol, ale mysle, ze to jest wina implantu, ktory mialam wczesniej - tego od dr Jaworskiego. Po prostu naciagnal mi te dolna powieke, ktora teraz nie trzyma jak nalezy. Wygladam dla siebie w miare dobrze. Tzn. nie na tyle komfortowo sie jeszcze czuje, aby chodzic po ulicy bez problemu i zdarza mi sie zaslaniac grzywka, ale pracuje nad tym. Chce sobie zrobic fajne nowe okulary i moze sie ogarne :) Na zdjeciach wydaje mi sie, ze wyglada to gorzej, niz w lustrze, nie wiem dlaczego. Jak tylko uda mi sie jakies fotki zrobic, to wstawie. Tymczasem dodam jeszcze, ze troche mi oko podsycha, mam mala niedomykalnosc, ale kupilam sobie sztuczne lzy i jakos daje rade.Najwazniejsze, ze nie mam zadnej wydzieliny i implant nie przeswituje i jest dobrze. Modle sie, by tak zostalo. Kolor z czasem zmienie - jak bede miala troche czasu, albo ublagam doktora, by mi to zrobil jednego dnia. Moze sie uda.
|
| 2011-10-13 15:01:32 | enukleacja z wszczepieniem implantu-moja historiaWłaśnie dostałem telefon z Katowic. 19 listopad. Pytałem od razu czy mogę czekać z konformerem do tego czasu. Pani dała do telefonu dr Jaworskiego, który twierdził, że mogę do tego czasu czekać. Wydawał się człowiekiem bardzo pozytywnie nastawionym do pacjenta tak w ogóle;) Także chyba spokojnie czekam:)
» przejdź do wątku
|
|
2011-09-13 17:50:57
|
Re: Re: Re: Prosze pomozcie gdzie mam zrobic zabieg usuniecia gradowkipatjan:
To nie jest odpowiedz na pytanie. Nie reklamujemy tu lekarzy - mowimy tylko czy nam pomogli, czy nie, w jaki sposob, z wlasnego DOSWIADCZENIA, . No, chyba ze dr Jaworski usuwal Pani gradowke? Jesli chodzi o reklame, nie jestesmy zainteresowani reklama, nawe platna, od samego poczatku zalozeniem strony i forum byla niezaleznosc od wszelkiej komercji. Jesli juz udzielila Pani odpowiedzi, prosilabym o napisanie, czy zabieg usuniecia gradowki u dr Jaworskiego jest w ramach NFZ, czy jest platny, czy wizyta tez jest w ramach NFZ, czy platna, bo z tego co wiem - za wizyte zawsze trzeba zaplacic, nawet jesli zabieg uda sie zrobic na NFZ. No i ceny, oczywiscie.
|
| 2011-09-10 20:58:45 | Re: Re: Prosze pomozcie gdzie mam zrobic zabieg usuniecia gradowkiKornelia:
|
|
2011-09-08 23:15:42
|
Re: Prosze pomozcie gdzie mam zrobic zabieg usuniecia gradowkipatjan: Spróbuj u dr Jaworskiego w Katowicach.
Pani Patrycjo J , czy moze Pani przestac reklamowac doktora Jaworskiego?Przeciez Pani tam pracuje. Mysle, ze dr Jaworski nie potrzebuje tu juz reklamy :) . Usuniecie gradowki to nie jest jakas skomplikowana sprawa i mozna to zrobic w szpitalu, gdzie nie trzeba placic i ma sie 100% warunkow szpitalnych. Polecam Szpital Okulistyczny w Lublinie, moze daleko, ale warto sie dopytac. Gdzies czytalam, ze jeczmien i gradowke powoduje gronkowiec, albo inne bakterie, wiec warto robic wymaz, bo gradowki nawet po wycieciu sie odnawiaja. A jak wiadomo, gronkowca wyleczyc tez nie jest latwo.
|
|
2011-09-08 22:55:42
|
konformerA, moze do masci inaczej, jednak jak pamietam od Jaworskiego tez mialam masc i aplikowalam ja na konformer, no, ale ufam w 100 procentach doktorowi Haszczowi, wiec zycze tylko, zeby Ci szybko i niekonfliktowo uplynal czas do otrzymania wlasciwej epi.
Ja w swoim watku nie pisalam, bo... szkoda gadac i nie ma o czym. Nie jestem zadowolona z epi, bede jechac do Polski robic u Pana Andrzeja Wieremczuka, bo on jest cudotworca, jesli chodzi o moj skomplikowany przypadek. Napisze moze na dniach co i jak, na razie oswajam sie, mam nowe oko 2 tygodnie, tak dlugo czekalam i d...
|
| 2011-09-07 13:48:08 | Prosze pomozcie gdzie mam zrobic zabieg usuniecia gradowkiSpróbuj u dr Jaworskiego w Katowicach.
» przejdź do wątku
|
| 2011-06-12 17:59:05 | soczewka kolorowa- doradźciehej. W tamtą środę byłam u dr. Jaworskiego. Dobrał mi świetną soczewkę kolorową. Oko wygląda na całkiem zdrowe, a kolor jakby naturalny. Jest jednak problem stwierdził z dobraniem soczewek, z powodu kryzysu i z tym związane wycofanie się wielu firm z rynku. Soczewkę mam na rok. Cena: 1200zł. Niezła poprostu i tak co roku lub więcej. Pozdrawiam
|
|
2011-05-19 09:34:47
|
Osoby z implantami - prosze Was o pomocKochani, chcialabym stworzyc liste lekarzy, szpitali, ktorzy przeprowadzaja operacje enukleacji lub ewisceracji oka ( usuniecie lub wypatroszenie) z jednoczesnym wszczepieniem implantow. Dlatego tez, prosze Was wszystkich o umieszczanie informacji, jak najbardziej szczegolowych z adresem, telefonem. Jesli szpital, to jaki doktor Was operowal, lub konsultowal, jaki lekarz sie tym zajmuje. Mysle , ze taka lista powinna powstac i bedzie nam bardzo potrzebna dla nowych forumowiczow. Jesli ktorys z lekarzy przyjmowal Was prywatnie, napiszcie ile za co zaplaciliscie, to tez umieszcze. Ja wiem o : 1. Doktor Haszcz, Szpital Okulistyczny Lublin ul. Polna( adres i telefon znam) - implantacje pierwotne, konsultacje jesli sa komplikacje z implantami - w ramach NFZ 2. Doktor Jaworski, Katowice ( adres i telefon znam) - implantacje pierwotne i wtorne - tylko prywatnie, konsultacja 150 zl, zabiegi implantacji okolo 8000 zl. 3. Doktor Prost? Warszawa ( nic wiecej nie wiem) 4. Polanica Zdroj szpital Chirurgii Plastycznej ( adres znam, telefon tez, brak mi nazwisk lekarzy, ktorzy sie tam tym zajmuja) 5. Zapomnialam lekarza, ktory wszczepia implanty dzieciom w Warszawie w Centrum Zdrowia Dziecka - ktos wie? 6. Wiem, ze w Krakowie tez wszczepiaja implanty - gdzie, co i jak?
Prosze Was bardzo o informacje.
|
|
2011-05-15 10:16:42
|
Pozdrowka z LondynuRoniu kochana, dawno Cie nie widzialam! Co u Ciebie? Nie pytam z grzecznosci, tylko naprawde jestem ciekawa jak Ci sie zyje, oko nadal daje Ci sie we znaki? Sciskam mocno i dziekuje za cieple slowa. Vivian, kochana, zdrowe oko w ogole nie boli. Spokojnie mozna czytac, jesli to implant Ci na to pozwoli. Ja dopiero od wczoraj moge spokojnie pisac, czytac itd. ale to ze wzgledu na bol, ktory towarzyszyl ruchom miesni przyszytych do implantu. Pamietaj, ze Twoj przypadek jest inny, i bedziesz miala usuwane oko i wszczepiany implant. U mnie bylo usuniete oko w 2001, 7 lat ze zwykla proteza, potem rozgrzebane miesnie i implant w 2007, rok z implantem, nastepnie w 2008 usuniecie, gojenie, znowu zwykla proteza i maj 2011 nowy implant. To musi bolec, bo miesnie sa juz nie dosc, ze nadwyrezone, to jeszcze nie wiadomo w jakim stanie pozostaly po usunieciu implantu przez dr Jaworskiego. Wiem, ze zostaly podwiazane. Kiedys mielismy wizje, ze jak implant sie nie przyjmie i trzeba go usunac, to w jego miejscu pozostaje wielka dziura, nic mylnego! U mnie wygladalo to lepiej, niz przed pierwszym zabiegiem. Tutaj w szpitalu mysleli, ze mam cos wszczepione w srodku. Znam tutaj ludzi, ktorzy mieli wymieniane implanty z koralowego na jakis inny, a potem akrylowy. Lekarka mowila mi, ze ludzie czesto wymieniaja teraz na te akrylowe, bo mimo, ze tkanki sie w to nie wrastaja, to daje najlepsze efekty ruchowe. Zobaczymy, Guthoff tez mial dawac najlepsze efekty - u mnie z ruchomoscia nigdy nie bylo problemu, nawet proteza bez implantu mi sie ruszala zgodnie z ruchem zdrowego oka. Miesnie nie byly mocno zniszczone - i dlatego. Nie wiem jak sie skonczy ta cala historia, wiem, ze za okolo 6 tygodni dadza mi tymczasowa epi, a na koncowa poczekam ok 3 miesiace. Zdaze jeszcze zatem zlapac troche lata w normalnosci i moze pojade z rodzinka do Irlandii, o czym zawsze marzylam. Na wies, oczywiscie :) Co do dzisiaj, wstalam pelna energii, zjadlam cos, wzielam tabletke, i sie zastanawiam czy by dzis nie wyjsc na zakupy, bo moj ukochany to tak z zakupami nie za bardzo, wobec czego jem dziwne rzeczy teraz. Z drugiej strony, nie czuje sie komfortowo w tym wielkim opatrunku i chyba odpuszcze, jutro i tak jade do lekarza, to napewno dadza mi cos mniejszego. Musze jeszcze troche poudawac biedna, i korzystac z urokow nic nie robienia, choc tak naprawde juz sie czuje calkiem ok. Brzuch nadal nie ten sam, ale zeszlo mi na wadze juz razem 4 kg, z czego jestem nawet zadowolona. Ruchy oczami do gory powoduja u mnie najwiekszy bol.I do prawej strony. A tak, to chyba wszystko z pola walki, napisze jutro po wizycie u lekarza. Sciskam wszystkich, trzymajcie sie! Za miesiac Szymek z Londynu idzie tez pod noz.
|
|
2011-05-13 11:35:36
|
Pozdrowka z LondynuCzesc dziewczyny Noc ciezka, lubie spac na prawym boku a nie moge. Boli jak diabli, szczegolnie przy ruchach zdrowym okiem, ale dla mnie to oznaka, ze implant jest dobrze przytwierdzony, skor bola miesnie. Da sie to zniesc, ale najchetniej lezalabym z zamknietym zdrowym okiem i nim nie ruszala. Tak mi jest najlepiej i tak nie boli, ale moja wrodzona ciekawosc swiata i nechec do nic nierobienia nie pozwala mi za dlugo tak polezec. Czy ten bol jest normalny? Wydaje mi sie, ze jak najbardziej, po operacji u dr Jaworskiego mialam bol podobny, ale chyba drugiego dnia juz prawie nie bolalo, a tutaj ciagle boli. Roznica jest tez taka, ze po te pierwszej operacji mialam do dyspozycji silne leki przeciwbolowe, a tutaj tylko 400 mg Ibuprofen :) Nic silniejszego tutaj nie daja, chyba, ze sa powazne wskazania medyczne. Zuzylam na razie 4 tabletki, mysle, ze jak na 1,5 doby od powrotu ze szpitala to i tak niewiele. Staram sie brac jak najmniej, bo wiem jak to obciaza zoladek, tym bardziej, ze mam slaby apetyt. Zdazylam juz sprawdzic, zeszlo mi 3 kg. Mam wrazenie, ze zeszyli mi powieki. Wiem, ze czasem tak robia. Tak czuje, ale moge sie mylic, moze opatrunek bardzo dobrze mi tam uciska wszystko , nie wiem. Nie pytalam ich. Ludzie z forum losteye.com tez mnie bardzo wspieraja, jest tam kilka osob operowanych w tym samym szpitalu - wszystkie historie zakonczone pozytywnie. Ja przygotowuje sie na najgorsze, ze moga byc poprawki, ze moze znow implant bedzie chcial wyskoczyc - wole tak, niz ludzic sie, ze tym razem mi sie poszczesci. Z drugiej strony wyczerpal mi sie juz limit nieszczesc jak na jedno zycie i mam nadzieje, ze Najwyzszy wezmie to pod uwage :) Dzwonili dzis do mnie ze szpitala zapytac jak sie czuje ( moj anestezjolog i pielegniarz) i jak wygladaja okolice drugiego oka. Wczoraj mialam maly siniak, ale szybko zszedl. Mowilam o bolu, ale powiedzieli, ze jesli go znosze, to nie ma potrzeby isc do lekarza rodzinnego po silniejsze tabletki, bo one nie sa korzystne dla zdrowia ogolnego. Wiec zaciskam zeby, leze, rozmyslam, oczy zamkniete i juz wyczerpaly mi sie tematy do myslenia :) Zaluje, ze nie mam takiej mozliwosci, by bez bolu spedzic wiecej czasu przed komputerem, bo mam teraz duzo wolnego czasu i moglabym poodpisywac na wszystkie redakcyjne listy. Niestety, nawet napisanie tego postu kosztuje mnie troche bolu, ale zawsze warto. Trzymajcie sie i Vivian, nie boj sie, wszystko bedzie dobrze! U doktora Haszcza bedziesz miala tak samo jak ja tutaj, to wspanialy lekarz, a Martka pisala, ze opieka w szpitalu tez swietna. Sa w Polsce szpitale, ktore sa naprawde dobre. Ja uwazam, ze jesli personelowi zaplaciliby lepiej, to kazdemu chcialoby sie pracowac z poswieceniem. Bede pisac co i jak, mysle, ze bol bedzie powoli ustepowal, a w poniedzialek dostane garsc swiezych informacji i moze mniejszy opatrunek.
|
|
2011-05-10 20:57:09
|
Pozdrowka z LondynuDziekuje Wam serdecznie, juz mam trzesiawke, musze isc spac za godzine, bo o 4 rano pobudka, no i jakos nie czuje, bym mogla zasnac. Jedno co dobre, to to, ze moge zostac tam tak dlugo, jak bede czula, ze potrzebuje - nikt nie bedzie mnie wywalal z lozka jak u dr Jaworskiego ;) Mysle, ze jutro pod wieczor juz Wam napisze co i jak. Rano strzele jeszcze zdjecia przed operacja, jak wygladam teraz a potem z efektem po. Myslalam o kamerze, ale to w koncu nic szczegolnego. Kamere zabiore do Pana, ktory bedzie mi robil proteze. Dzieki raz jeszcze i do napisania.
|
| 2011-04-26 10:29:39 | soczewka kolorowa- doradźcieHej. Potrzebuję Waszej rady. W piątek byłam w salonie optycznym "vission express" w Chorzowie, w sprawie soczewek. Chciałm kupić na zdrowe oko korygującą wzrok , a na niwidzące kolorową, Babka dobrała mi tylko korygującą, bo stwierdziła że niewidzące oko jest zbyt małe aby dobrać średnicę. Poleciła, aby udać się do doktora Jaworskiego w Katowicach w sprawie soczewki kolorowej. Mógłby mi ktoś na jego temat coś napisać i jeśli ktoś z Was zna innego specjalistę, który mógłby mi pomóc to bardzo proszę o kontakt. Pozdrawiam serdecznie
|
| 2011-04-24 17:57:26 | Dr Jaworski, Katowice, wszczepienie soczewkiJa jestem po zabiegu witrektomii z wszczepieniem sztucznej soczewki. Zabiegi mialam wykonywane w klinice w Katowicach.Dwukrotnie operowal mnie dr Cywiński. Jeśli chodzi o sam zabieg to jest on zaliczany do tych ostatniej szansy przynajmniej tak mnie poinformował pan doktor. Natomiast jeśli chodzi o dr Jaworskiego to nie mam zdania bo gościa nie kojarzę. Decydując się na zabieg witrektomii mniej na uwadze że olej trzeba po jakimś czasie usunąć co wiąże się z kolejnym zabiegiem.
|
| 2011-04-21 20:51:34 | Dr Jaworski, Katowice, wszczepienie soczewkiJa miałem 2dni temu wszczep soczewki po witrektomii i usuniecie resztki oleju. Zabieg miałem wykonywany w Nowej Soli u Dr. Cywińskiego. Jeśli będziesz chcial więcej informacji napisz na gg 1760547
» przejdź do wątku
|
|
2011-04-19 20:23:19
|
ENUKLEACJA,warto???Dziewczyny, nie ma sie czego bac. Roznica pomiedzy dr Haszczem a Jaworskim jest taka, ze ten pierwszy informuje o mozliwych komplikacjach, jest rzeczowy, ale mily, czuje sie, ze wazne jest dla niego dobro pacjenta, a ten drugi... coz... jest mily, ale wtedy kiedy mu sie placi - o mozliwych komplikacjach informuje w taki sposob, ze nie bierzesz tego w ogole pod uwage, albo wcale, no i ... nie umie sie przyznac do porazki. Wierze, ze bedziecie zadowolone, tak samo jak i ja wierze, ze juz za miesiac bede miala ladny implancik :) a potem proteze ladnie dobrana.
|
|
2011-04-19 20:19:37
|
Komplikacje i trudności po zabieguJak pewnie juz wiecie, moj zabieg w Lublinie sie nie odbyl, bo wyprowadzilam sie do Anglii. Co mnie zastanowilo. Kiedy bylam na konsultacji w Moorfields Hospital i mowilam o tym, ze mialam wczesniej wszczepiony Guthoff - sam profesor otworzyl szeroko oczy. Ten Guthoff to lokalny wytwor Niemcow, a nie najlepszy amerykanski implant na swiecie, jak mowil dr Jaworski. Owszem hydroksyapatyt stosuje sie, ale tutaj w Anglii popularne sa silikonowe implanty dla osob takich jak ja. Widocznie skoro maja tyle sukcesow -a maja, bo widzialam dwie dziewczyny z implantami - wygladalo to bardzo dobrze, ruszalo sie i kazda z nich miala przeprowadzony zabieg wtornej implantacji po wiecej niz 7 latach od usuniecia oka.
No wiec... zanim w cokolwiek uwierzycie jednemu lekarzowi , prosze Was, konsultujcie sie gdzie sie da. Zobaczymy jak Anglicy sie mna zajma, chociaz moj operujacy profesor to Arab :)
|
|
2011-04-19 19:52:42
|
Dr Jaworski, Katowice, wszczepienie soczewkiJa bym juz sie do niego nie udala, niewazne po co, nawet soczewek gotowych bym u niego nie kupila. A dlaczego? A dlatego, ze jest mily tylko, jesli mu placisz, jak zaczynaja sie problemy, to robi sie niemily, niecierpliwy i unika.
Oto przyklad :
|
| 2011-04-19 15:21:29 | Dr Jaworski, Katowice, wszczepienie soczewkiWitam, niedługo mam mieć zabieg wszczepienia soczewki i witrektomii. Stres mnie pożera niesamowicie. Byłoby mi bardzo miło gdyby wypowiedziały się osoby, które przeszły podobne operacje a także te, które leczyły się u doktora Jaworskiego.
» przejdź do wątku
|
|
2011-03-09 19:09:15
|
Zapadnięty oczodółTo sa prawdopodobnie te ekspandery o ktorych mowil mi kiedys dr Jaworski. Wydaje mi sie, ze wolalabym chyba miec jednak poduszeczke z wlasnego materialu, czyli tkanki tluszczowej, niz taki implant. No i czy ma sens umieszczanie implantu pod implantem?
|
| 2010-12-14 12:24:31 | Thortsen Meyer-Wasze opinieU dr.Jaworskiego
» przejdź do wątku
|
| 2010-12-14 08:52:56 | Thortsen Meyer-Wasze opiniePozwolilam sobie na dodanie nowego watku wyrazajcie swoje opinie Jestem po wizycie u P.Meyera i moge z czystym sumieniem moge Wam polecic.Cos czuje ze Krakow ma powazna konkurencje. Bardzo mila atmosfera byla,bez pospiechu.Tam jest ten P.Meyer i Jego tlumacz.Wizyta wygladala tak ze P.Meyer ogladal moja proteze,wysluchal co mi sie w niej nie podoba ,co bym chciala zeby zrobil.No i wzial sie do pracy,ja siedzialam obok i moglam sie przygladac.Ja jestem straszna maruda i za bardzo wymagajaca heh ot taka moja wada,no ale zostalam potraktowana bardzo profesionalnie,mialam poswiecone tyle czasu ile potrzebowalam hahaha.Co do epi to teraz nie czuje takiego dyskomfortu z jej noszeniem,jest bardziej dopasowana co za tym idzie jest lepsza ruchomosc bo nie ma tego oporu.MOj Maz jest zdania ze jeszcze nikt tak ladnie mi nie dopasowal epi.Nie wiem co mam jeszcze napisac jakbyscie mieli jakies pytanka to pytajcie. Aaa jedno co mnie zdziwilo i zbulwersowalo to to ze w rejestracji kobieta podala mi dokumenty do podpisania jedno bylo takiej tresci "potwierdzam odbior epi ....."i sie jej spytalam,ze jak to mam podpisywac zanim odbiore?Powiedziala ze to tylko dokument i musze podpisac.Nie wiem co by bylo jakby mi sie epi nie spodobala,podpisalam to musialabym ja pewnie wziac.A drugi byl ze wyrazam zgode na obfotografowanie dla celow dr Jaworskiego na ten temat nawet z Nia nie dyskutowalam,powiedzialam ze tego to napewno nie podpisze.Za epi placilam 900 zl plus 80 zl wizyta.P.Meyer ma sie ponoc starac zeby podpisac umowe z NFZ bo narazie niestety trzeba z wlasnej kieszeni wykladac. Pozdrawiam
|
| 2010-12-14 08:49:14 | ostrzeżenia przed KrakowemWitam Jestem po wizycie u P.Meyera i moge z czystym sumieniem Wam polecic.Cos czuje ze Krakow ma powazna konkurencje. Bardzo mila atmosfera byla,bez pospiechu.Tam jest ten P.Meyer i Jego tlumacz.Wizyta wygladala tak ze P.Meyer ogladal moja proteze,wysluchal co mi sie w niej nie podoba ,co bym chciala zeby zrobil.No i wzial sie do pracy,ja siedzialam obok i moglam sie przygladac.Ja jestem straszna maruda i za bardzo wymagajaca heh ot taka moja wada,no ale zostalam potraktowana bardzo profesionalnie,mialam poswiecone tyle czasu ile potrzebowalam hahaha.Co do epi to teraz nie czuje takiego dyskomfortu z jej noszeniem,jest bardziej dopasowana co za tym idzie jest lepsza ruchomosc bo nie ma tego oporu.MOj Maz jest zdania ze jeszcze nikt tak ladnie mi nie dopasowal epi.Nie wiem co mam jeszcze napisac jakbyscie mieli jakies pytanka to pytajcie. Aaa jedno co mnie zdziwilo i zbulwersowalo to to ze w rejestracji kobieta podala mi dokumenty do podpisania jedno bylo takiej tresci "potwierdzam odbior epi ....."i sie jej spytalam,ze jak to mam podpisywac zanim odbiore?Powiedziala ze to tylko dokument i musze podpisac.Nie wiem co by bylo jakby mi sie epi nie spodobala,podpisalam to musialabym ja pewnie wziac.A drugi byl ze wyrazam zgode na obfotografowanie dla celow dr Jaworskiego na ten temat nawet z Nia nie dyskutowalam,powiedzialam ze tego to napewno nie podpisze.Za epi placilam 900 zl plus 80 zl wizyta.P.Meyer ma sie ponoc starac zeby podpisac umowe z NFZ bo narazie niestety trzeba z wlasnej kieszeni wykladac. Pozdrawiam
|
|
2010-11-22 14:48:49
|
Gdzie na operację???Ja wiem tylko o dr Haszczu ( Lublin - zabieg w ramach NFZ) , ktorego bardzo polecam, o dr Jaworskim ( Katowice, zabiegi pelnoplatne), nie polecam , dr Szaflik - Warszawa - nie jest mi nic wiadomo na temat warunkow operacji i czy jest dobry, ale ktos chyba z forum byl przez Niego operowany. Nie ma w Polsce wielu specjalistow, ktorzy usuwajac galke oczna od razu wszczepia implant. Usunac potrafi chyba kazdy operujacy okulista. Wiem, ze szpital im Przemienienia Panskiego w Poznaniu rowniez wykonuje takie zabiegi, ale raczej nigdzie sie z tym nie oglaszaja, moze zatem sa to pojedyncze przypadki.
|
| 2010-11-18 16:19:18 | Wszczepieiu implantu do kilkunastu latach od usunięcia gałki ocznej?Tobie sie udalo,ale czy jestes do konca zadowolony z efektu? Czy moze spodziewales sie czegos "lepszego"? Wszczepic sie da,tylko niewiadomo z jakim skutkiem,linka wkleilam po to zeby sobie poczytal(a)o mozliwych komplikacjach,ktore moga a nie musza wystapic.Nie tylko w implantacji wtornej bo i w implantacji pierwotnej ludzie maja problemy niestety. Koszt :Jaworski bierze juz chyba 8.5 tys,refundowane nie jest
|
|
2010-11-13 14:08:28
|
Pozdrowka z LondynuHej Szymek, ja mialam robiona pierwsza implantacje w Polsce w Katowicach przez dr Jaworskiego, po 7 latach od usuniecia galki ocznej. Rok bylo ok, potem zaczelo sie chrzanic, juz mi sie nie chce pisac o tym dlaczego i z czyjej winy, mysle, ze tak sie stalo i dociekanie nic nie pomoze. Zapisalam sie latem tego roku na kolejny zabieg u doktora Haszcza Lublinie,ale zanim doszlo do zabiegu wyjechalam do Anglii, wiec postanowilam komus dac miejsce i tutaj przetrzec szlaki, nie chcialo mi sie juz jezdzic do Polski, jezdzic na kontrole itd. Poza tym i tak nie mialabym juz ubezpieczenia. Na forum losteye.com ludzie podali mi nazwe szpitala w Londynie, jest to Moorfields Hospital, podobno robia tam takie zabiegi w ramach NHS. Wiem, ze chyba East Eye Hospital rowniez wykonuje takie zabiegi. Jednak Moorfields jest bardzo polecany, jest tam przyszpitalna protezownia oczu, z tego co wyczytalam. Na razie jestem po wizycie u lekarza rodzinnego i ona miala sie dowiedziec co i jak, jesli umowi mi tam wizyte, to pewnie list dostane poczta. Na razie czekam, jak przez najblizsze 2-3 tygodnie nie bedzie zadnych wiesci, zaczne sie dowiadywac bezposrednio w szpitalu. Ja mieszkam w SE, blisko Greenwich. Pozdrawiam
|
| 2010-10-26 11:21:25 | Nowa pracownia-polecamTu jest nr telefonu i mapka,od dworca glownego to jest kawalek
jaworski/okulista/katowice">http://www.znanylekarz.pl/8393/lens-med-p-jaworski/okulista/katowice
|
| 2010-10-25 20:29:57 | Nowa pracownia-polecamWitam wszystkich. Slyszalalm duzo dobrego na temat praciowni w Katowcach dr. Jaworskiego czy ktos ma moze nr telefonu i jak tam dojechac. Sprawa bardzo pilna>
|
| 2010-09-22 12:39:55 | ostrzeżenia przed KrakowemJa byłam u Thortsena Meyera w sobotę z córką,dr.Jaworskiego nie było ale było naprawdę bardzo sympatycznie i profesjonalnie.polecam
» przejdź do wątku
|
| 2010-09-22 12:23:54 | ostrzeżenia przed KrakowemJacku a czy dr Jaworski jest obecny przy tym jak robia proteze? Moglbys mi wyslac jakies zdjecia :-)
|
| 2010-09-22 12:20:36 | ostrzeżenia przed KrakowemSprobuj u tego Dr u Jaworskiego Ja z Krakowa nie jestem zadowolona,mysle o nowej epi i moze wlasnie zrobie u Niego albo w Łodzi W Krakowie bylam kilka razy niby Szpytma sie staral ale powiedzial ze czepiam sie szczegolow,moze i tak ale te szczegoly welug mnie byly wazne,teraz chodze z zaczepistym zezem,epi jest niestabilna echhh szkoda gadac
|
| 2010-09-22 12:07:19 | Nowa pracownia-polecamJa z moją córką też miałam "przyjemnośc"spotkać się z lekarzem z Krakowa mam nadzieję,że dzięki współpracy doktora Jaworskiego z Panem Thorstenem Meyerem Kraków przestanie być monopolistą i przemyśli swoje zachowanie wobec swoich pacjentów ,którzy i tak są poszkodowani przez los i zastanowi się ,że dzięki nam i naszych najbliższych zarabia kasę.
» przejdź do wątku
|
![]() |